Kreativ lydighet

Kreativ lydighet består av to grener, freestyle og heelwork to music. Felles for begge grener er at man lager sitt eget program til musikk som passer. I freestyle er «alt» lov, mens i heelwork skal hunden jobbe tett på fører i bestemte fotposisjoner. Vanlige øvelser i et freestyleprogram kan være snurr, slalåm, hopp, rygge, sitte bamse, men ingen øvelser er obligatoriske og må med. 

Høyt tempo, raske bevegelser og flashy hopp gir ikke nødvendigvis ekstra poeng i denne sporten, en mindre rask men presis hund kan gjøre det like bra, nøkkelen ligger i å tilpasse det til musikken. Sporten passer derfor for alle hunder, uansett rase, alder og størrelse.

På konkurranse er det tre offisielle klasser i hver gren, hvor klasse 1 er den laveste og der man begynner. Et klasse 1 program må være minimum 1 minutt, og innholde 5-6 øvelser. Man har også en uofisiell trikseprøve man kan ta, også denne har tre klasser. Denne kan være et fint sted å begynne for den som har lyst til å teste sporten da her er det konkrete øvelser som skal utføres, man gjør de en og en så man trenger ikke noe program eller musikk.

Info om trikseprøven finner man her: http://www.norsk-freestyleforening.no/page_144.html

Regelverk og annen nyttig info finner man her: http://www.norsk-freestyleforening.no/empty_20.html

Praktisk info

Lørdager
16:00 – 18:00
I hallen
N/A

Se mer her