Agility

Agility er hinderløp med hund, hvor man skal vise at man mestrer ulike hinder som hopphinder, slalom, tunneler, felthinder med mer. Sporten er delt i to ulike grener; hopp og agility. Det er fem ulike klasser; x-liten, liten, mellom og stor og x-stor

For å trene agility sammen med oss, må du ha fullført hinderinnlæringskurs. Du er likevel velkommen til å bli med på trening et par ganger, for å se om agility er noe for deg får du melder deg på kurs. Små hunderaser må være minimum 9 måneder når de begynner å trene agility, store hunderaser må være minimum 12 måneder.

Fysisk aktivitet
Agility er en sunn aktivitet for hunden og stimulerer til et positivt og godt hundehold, skaper kontakt mellom hund og fører, er fin miljøtrening og fin fysisk trening for både hund og fører. Agility passer for nesten alle hunder. Hundens fysikk bør kunne tåle alle hoppene, opp- og nedgang på felthindre, slalom mellom pinner og krappe svinger. I tillegg er det en fordel at man har god kontakt med hunden sin, sikker innkalling og at hunden kan grunnleggende hverdagslydighet. 

Har du spørsmål så kan du kontakte gruppeledere for agilitygruppa:
agility@lbhk.no 

Vil du lese mer om agility og regelverket, finner du informasjon om dette her:
Agility – Norsk Kennel Klub (nkk.no)

Praktisk info

Tirsdag, Fredag og Søndag
Tirsdag 08:00-22:00 – med veileder fra 17:30 Fredag 13:00-22:00 Søndag 08:00-22:00
Inne i hallen
Monica Walheim og Vibeke Nicolaysen

Se mer her